Praktische zaken, wat heb ik nodig?

Wanneer kan ik bij Psycholoog Groningen terecht? Hoeveel kost een gesprek? Kom ik in aanmerking voor een vergoeding? De antwoorden op al deze vragen en meer kun je hier vinden. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact met me op.

Tarief en vergoeding

Een sessie duurt 45 minuten en kost 90 euro. We gebruiken hierna vaak nog wat ruimte om een nieuwe afspraak te maken of voor het bespreken van andere praktische zaken. Je krijgt de volgende werkdag de factuur per mail toegestuurd.

 

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je een deel van de kosten terugkrijgen via je verzekeraar. De hoeveelheid hangt af van je verzekering. Kijk hier voor een overzicht of op de website van je eigen verzekeraar voor de mogelijkheden.

 

Let op: de behandeling wordt niet vergoed door de basisverzekering. Daarom heb je ook geen verwijzing van je huisarts nodig.

Openingstijden

De praktijk is open voor afspraken op:

Maandag: 9:00 tot 17:00 uur
Dinsdag: 9:00 tot 17:00 uur
Woensdag: gesloten
Donderdag: 9:00 tot 17:00 uur
Vrijdag: 9:00 tot 17:00 uur

Wanneer je een afspraak wilt afzeggen of verplaatsen, houd er dan rekening mee dat je dat uiterlijk 24 uur van tevoren doet. Voor afspraken die niet tijdig zijn afgezegd, breng ik een ‘no-show’” -tarief in rekening van 45 euro.

Praktijkadres:
Asterstraat 14
9713 TX Groningen

Hoeveel gesprekken? Online of in de praktijk?

Het aantal gesprekken dat er nodig zijn, hangt af van de ernst en duur van je klachten. Hiernaast speelt mee in hoeverre je steun in je omgeving hebt en wat je andere mogelijkheden zijn. Omdat ik graag wil voorkomen dat je een terugval ervaart, vind ik het belangrijk om grondig te werk te gaan. We doen de duur en frequentie van de gesprekken altijd in goed overleg, naar je eigen mogelijkheden en wensen.


Ik heb sinds de coronapandemie goede ervaringen opgedaan met het geven van online therapie. Mijn voorkeur gaat uit naar elkaar live zien in mijn praktijk, maar we kunnen zeker ook online met videobellen afspreken. Een combinatie is ook mogelijk, waar we de ene keer online en de andere keer live afspreken.