Welkom

Fijn je te ontmoeten, mijn naam is Dea Boom (1988) en ik ben de praktijkhouder van Psycholoog Groningen. Graag vertel ik je wat over mijzelf en mijn achtergrond, zodat je weet wie je straks tegenover je hebt.

Opleiding en werkervaring

In 2012 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Het innerlijke leven van de mens vond ik zó boeiend en kleurrijk, dat ik graag aan de slag ging bij een aantal praktijken om werkervaring op te doen. Ik heb veel geleerd over verscheidene behandelmethodes en mijn visie op het vak breng ik sinds 2021 tot uiting in mijn eigen praktijk, Psycholoog Groningen.

 

In 2020 ben ik geaccrediteerd tot gestalttherapeut. Hierna ben ik me gaan verdiepen in Interne Familie Systemen therapie (IFS), polyvagaal theorie, het Safe and Sound Protocol (SSP) en neurobiologie. Daarnaast geef ik sinds 2016 met veel plezier de door mijzelf ontwikkelde ‘Omgaan met faalangst’ cursus aan studenten op de Hanzehogeschool Groningen.

Hoe help ik je?

In mijn leven, zowel privé als professioneel, streef ik naar een basishouding van respect tegenover anderen. Juist de verschillen tussen mensen maken ons leven rijker en boeiender, en daarom ben ik altijd nieuwsgierig naar wat jou drijft en maakt tot wie je nu bent. Vanuit een basis van vertrouwen en openheid treed ik je tegemoet. Ik vermoed dat dit een van de redenen is dat ik vaak als feedback krijg dat cliënten zich bij mij niet veroordeeld voelen en over alles mogen praten, hoe bezwaard ze zich daar soms ook over voelen.


Iets anders dat ik vaak terug hoor, is dat ik veel rust uitstraal. Ik probeer zoveel mogelijk vanuit het gewaarzijn te werken. Dat betekent dat ik gebruik maak van wat er tussen jou en mij in de spreekkamer gebeurt. Stel dat ik merk dat ik word afgeleid, dan zal ik dat inbrengen en samen met je onderzoeken wat het betekent. Misschien voel je je op dat moment wel eenzaam of vind je het moeilijk om een dieper contact met iemand aan te gaan. Door je een veilige omgeving te bieden en je daarin uit te dagen andere ervaringen op te doen, komen we samen tot nieuwe mogelijkheden die je vervolgens kunt meenemen in je dagelijks leven.

Persoonlijk

Ik werk sinds 2020 in mijn eigen praktijk aan huis. Boven de praktijk woon ik samen met mijn man en daar ontspan ik me door saxofoon te spelen, te dansen, te gamen en met familie en vrienden samen te zijn. In therapie ben ik nooit bang om mezelf te laten zien. Ik ben ook gewoon een mens en als het passend is, kan ik je laten zien hoe ik zelf met het leven omga. Want als ik het kan, kun jij het ook.

 

Ik zal je niet vertellen wat je moet doen. Het is mijn doel om je bewust te maken van wat je doet en hoe dat voelt, om je vervolgens te helpen datgene te doen waar jij achter kunt staan, met je hoofd en met je hart. Welke richting dat zal zijn, is aan jou. Ik help je op die weg te komen.

 

Ontdek met welke hulpvragen je bij me terecht kunt en hoe we te werk kunnen gaan.

Ervaringen van cliënten?

Wat ik heel fijn vind aan Dea is haar rust en toegankelijkheid. Bij jou durf ik mijn schild te laten zakken zonder dat ik bang hoef te zijn dat je iets met me doet. Ze geeft mij bruikbare tools en aanknopingspunten als ik ergens niet uit kom. Dea verstaat haar vak en is uiterst professioneel. Ze weet precies wanneer ze moet helpen en wanneer ze je zelf even laat zoeken.
Daniël, 22 jaar
Haar rustige uitstraling en luisterende oor maken dat je je snel op je gemak voelt. Dea weet met haar behandeling die zij specifiek aanpast op iedere persoon precies de kern te raken. Je bent altijd welkom, met een traan, en met een lach. De sessies kunnen soms natuurlijk moeilijk zijn, maar er kan ook af en toe gelachen worden. Ik ben in ieder geval heel goed geholpen!
Holly, 20 jaar
Dea heeft me zelf uit laten puzzelen door goed te luisteren en door vragen te stellen waarom ik in sommige situaties vastliep en gaf me zo de “tools” hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Dank je nogmaals voor dat.
Robert, 61 jaar
Door haar kalme uitstraling voelde ik me bij Dea direct op mijn gemak. Door goede vragen te stellen hielp ze me om situaties beter te begrijpen of in een ander licht te zien. Ik heb veel aan onze gesprekken samen gehad en kan haar zorg aanraden. Bij Dea ben je in goede handen.
Nina, 42 jaar
Een altijd zeer rustige en welcoming sfeer, waardoor het heel gemakkelijk is om openlijk te spreken. Het voelt niet alleen als het oplossen van problemen, maar meer als een open gesprek.
Leo, 19 jaar
Dea heeft me veel geholpen om mijn gedachten en gevoelens samen te brengen en mezelf een beetje beter te begrijpen. Met haar hulp lukte het me om door een aantal moeilijke tijden heen te komen en ze gaf niet op, terwijl ik dat zelf al bijna deed. Slim, professioneel en een hele fijne persoonlijkheid.
Angelo, 33 jaar
Wij hebben zeer goede ervaringen met Dea. Ze is rustig, heeft goede tips gegeven en gebruikt geen zweverige taal. Ze heeft ons weer op het goede spoor gezet!
Clara en Hans, 62 en 67 jaar
Dea heeft geholpen mijzelf beter te begrijpen wanneer ik zelf vastliep. Je kan serieuze gesprekken met haar voeren, maar ook zeker met haar lachen. Dit maakt het gemakkelijk om met haar te praten. Ik heb veel aan onze gesprekken gehad!
Bobbi, 19 jaar
Dea helpt mij in mijn rouwproces. Ze is een hele rustige, prettige persoon. Bij Dea voel ik me veilig om over al mijn gevoelens te praten. Ze heeft geen oordeel en tegelijkertijd voelt ze goed met me mee. Ze stelt goede vragen die me verder helpen. Ze brengt me tot rust en ze helpt me helderheid en ruimte te krijgen in mijn hoofd.
Petra, 60 jaar
Vorige slide
Volgende slide
RBCZ logo klein
SCAG logo
EAGT logo
NVAGT logo
Certification SSP
Scroll naar boven

Vanwege verlof neem ik op dit moment geen nieuwe cliënten aan. Ik ben
van 25 juli tot 25 november 2024 gesloten. Kijk op de pagina
Samenwerking voor mogelijke andere praktijken. Vanaf 25 november zal ik weer reageren.